Administratorem danych osobowych przekazywanych firmie P.H.U. MROZEK, Daniel Mrozek jest firma P.H.U. MROZEK, Daniel Mrozek. Wszelkie dane osobowe wykorzystywane są wyłącznie na potrzeby zawieranych umów, ich wykonywania i rozliczania, a w szczególności do: wypełnienia obowiązku prawnego (formalnego) w związku z wymogami określonymi przez procedurę cywilną, karną, administracyjną, sądowo administracyjną, a także przepisy Ordynacji podatkowej, Regulaminu urzędowania sądów powszechnych, wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit c), celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią (art. 6 ust. 1 lit. f) RODO.
       Dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich, organizacji międzynarodowych.
       Dane osobowe nie są przetwarzane w sposób zautomatyzowane oraz nie są profilowane.
       Dane osobowe nie są przetwarzane w celach marketingowych.
       Dane osobowe przetwarzane są do zakończenia prowadzenia sprawy, a następnie przez okres wymagany dla archiwizacji.

       Osoba, której dane osobowe dotyczą, ma prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych jej dotyczących, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także przenoszenia danych i cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych. Nadto osobie przysługuje prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
        Podstawa prawna: rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Loading...